PIDATO Jawa: Sugeng Injing Sedoyo

Assalamualaikum Wr. Wb.

Sugeng Injing sedoyo

Ing enjing niki kita sedoyo bisa bangga atas prestasine putra-putri bangsa niki. Kita uga weruh yen sampun katah karya-karya anak bangsa kang iso nandingi pakarya sangking pakarya bangsa liyane. tulodhone, bocah-bocah saka ITS saget ndamel montor sapu angin kang dadi juara ing shell contest ing sepang malaysia, Pindad sampun saget ndamel roket kang bisa nandingi roket saka negara Amerika, sing anyar-anyar niki, bocah-bocah saka SMK 2 kutho Solo, sampun saget makarya montor-montor kang bagus, amung ojo salah, kualitase mboten kalah saka montor-montor gawean negara liyane. lan tasih katah maleh, prestasi putra-putri bangsa kang patut dibanggaake.

Sing paling ngetrend saiki yaiku montor kiat esemka gawean bocah-bocah SMK 2 Solo. Montor niki awale amung damel tugas praktek. Nalika akeh wong kang seneng lan kesengsem kalian model, kualitas, lan regone montor niki, sakniki produksine luwih dikembangake. Komponen-komponen sparepartse kang agawe ngrakit montor niki sebagian besar diproduksi dewe. Saengga ora usah katah barang sing diimpor sangking negoro liyane. Nah iki sebabe regone montor niki uga murah sanget yen dibandingake kalian regone montor liyane, ing sami kualitas lan spesifikasine. Niki mbuktiake menawa bangsa kita niki asline pinter, mampu, lan saget mandiri gawe ndamel nopo mawon.

Asline kita niki, bangsa kang ageng sanget, pinter sanget, lan sugih sanget. Mesti panjenengan setuju kale pendapat kula niku. Namun kita wis kelewat enak ndamel barang-barang impor damelane bangsa liya, ketimbang belajar adamel piyambak. Saumpama kita sedoyo bareng-bareng bisa ngembangake sifat mandiri berdikari, Insyaallah bangsa kita saget nyaingi negara-negara kados Cina, Jepang, Amerika, lantaran kita niki duwe opo mawon kangge mbangun bangsa sing gede bahkan negara superpower kados Amerika niku. Maju terus putra-putri bangsa Indonesia, majuna bangsamu, ayo dulur kita bareng-bareng mbangun bangsa kita niki dados bangsa kang gede lan duwe martabat kang duwur dibanding negara liyane.

MERDEKA!

Wassalamualaikum Wr. Wb.

Sugeng injing

Wahyu Dwi Prasetyo/33/9E

Leave a Reply