Pidato : /Khutbah Idul Fitri

Pidato/Khutbah Idul Fitri

Assalamualaikum Wr.Wb

Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar

la ilaha illa Alloh

Allahu akbar, Allahu akbar

wa li-illahi al-hamd

Idul Fitri (atawa leuwih dipikawanoh kalawan istilah Lebaran) nyata po raya umat Islam, anu murag dina tanggal 1 Syawal dina penanggalan Hijriyah. Alatan penentuan 1 Syawal anu dumasar peredaran bulan kasebut, mangka Idul Fitri atawa Po Raya Puasa murag dina tanggal anu berbeda-beda saban warsihna lamun ditempo ti penanggalan Masehi.

Cara nangtukeun 1 Syawal og variatif, ku kituna kaci jadi aya sawarh umat Islam anu ngarayakeunana dina tanggal Masehi anu bda.

Dina tanggal 1 Syawal, umat Islam ngariung dina isuk-isuk po sarta menyelenggarakan Solat Ied babarengan di masjid-masjid anu aya, komo mindeng henteu tertampung ku kituna og dipigaw di taneuh lapang sarta jalan raya (utamana di dayeuh badag), kawas halna sabot Idul Adha.Umat Islam di Indonsia ngajadikeun Idul Fitri minangka po raya utama, momen pikeun ngariung balik babarengan kulawarga, sumawona kulawarga anu alatan hiji alesan, contona pagawan atawa pernikahan, kudu berpisah. Mimiti dua minggu sammh Idul Fitri, umat Islam di Indonsia mimiti riweuh mikiran perayaan po raya ieu, anu pangutamana nyata Mudik atawa Balik Kampung, ku kituna pamarntah og memfasilitasi kalawan ngabenerkeun jalan-jalan anu diliwatan.

Solat Idul Fitri biasana dipigaw di lapang. Sedengkeun hukum ti Solat Idul Fitri ieu th sunnah mu’akkad. Sammh solat, kaum muslimin mengumandangkan takbir. Sedengkeun takbir nyata minangka katut

Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar

la ilaha illa Alloh

Allahu akbar, Allahu akbar

wa li-illahi al-hamd

Alloh Maha Agung, Alloh Maha Agung, Alloh Maha Agung

Teu aya deui Pangran sajaba Alloh

Alloh Maha Agung, Alloh Maha Agung

Sagala puji ngan pikeun Alloh

Takbir mimiti dikumandangkan sanggeus bulan Syawal dimimitian. Sajaba ngalakukeun Solat Sunnah Idul Fitri, kaum muslimin og kudu mayar zakat fitrah saloba 2 kilogram bahan pangan. Tujuan ti zakat fitrah sorangan nyata pikeun mikeun kabagjaan dina kaum fakir miskin. Saterusna, Khutbah dibikeun sanggeus Solat Idul Fitri lumangsung, sarta dituluykeun kalawan do’a. Sanggeus ta, kaum muslimin silih bermaaf-maafan.Po Idul Fitri di Inggris henteu diperingati minangka po libur nasional. Kaum muslimin di Inggris kudu nangan informasi ngeunaan po Idul Fitri. Biasana, informasi ieu dipibanda ti Islamic Centre pangdeukeutna atawa ti milis Islam. Idul Fitri dirayakan sacara basajan di Inggris. Khutbah ditepikeun ku Imam masjid satempat, dituluykeun kalawan bersalam-salaman.Biasana di hiji wewengkon di mana aya ra kaum muslimin disana, kantor-kantor sarta sawatara sakola di wewengkon kasebut baris mikeun hiji po libur pikeun kaum muslimin. Pikeun nangtukeun po Idul Fitri sorangan, para ajengan sarta para ahli ageman Islam mindeng ngayakeun rukyat hisab pikeun nangtukeun po raya Idul Fitri.

loading...

Leave a Reply