Pidato Bhs. Jawa : PEMBERANTASAN SARANG NYAMUK METODE 3M

Contoh Pidato Bhs. Jawa : PEMBERANTASAN SARANG NYAMUK METODE 3M

PEMBERANTASAN SARANG NYAMUK METODE 3M
Ass.Wr.Wb
konco-konco ku kabeh sing tak tresnani.
Mbarengi kemajuane zaman ing kutho surabaya iki,akeh omah gedhong
sing ngebaki kutho,nganthi ora ono lemah sing sela,wekasane banyu
udan ora bisa mili,jalaran akeh sing podho lali ora gawe urung-urung
kanggo lakune banyu,katambahan uwuh sing di buang sembarangan dadi
numpuk,banjur dadi susuhe lamuk-lamuk.
Mongko kita kabeh ngerti,yen lamuk kuwi nggarahi leloro sing werno-
werno,utamane loro demam berdarah.
Opo maneh yen lagi mongso udan,ayo kabeh konco pho ngati-ati.
Kanggo njogo sumebaring leloro,sing di sebabake lemuk mulo ayo podho
nindhakake program pemerintah sing disebut 3M :

ingkang sepindah1.Menutup :Tegese tandhon-tandhon banyu kudu di
tutup sing rapet ojo nganti lamuk ngendog ing kono.
Ingkang ongko kalih2.Menguras :Karepe podo nguras bak-bak adus,pot-
pot kambang,papan ngombene manuk lan liya-liyane.
Setitike seminggu kaping kalih
Ingkang ongko tiga3.Mengubur :Tegese barang-barang rosokan,sing bisa
dadi susuhing lamuk,koyoto
Omplong botol-botol aki sing wis ora kanggo,kudu dipendhem.
Kudu dingerteni,yen lamuk Aedes sing njalari demam berdarah kuwi
sobone ora mung wengi wae,senajan isuk ugo golek mangsa senenge
malah ono ing panggonan sing resik-resik.
Kae ono slogan : luwih becik nyegah ojo nganti loro,tinimbang kebacut
loro.
Mulo ayo konco kabeh podho ngati-ati ojo sampek awake dewe
kabehkeno sesakit Demam Berdarah
Ws.Wr.Wb.

Incoming search terms:

  • ###########################
  • Pidato bahasa jawa tentang demam berdarah
  • pidato bahasa jawa tentang pemberantasan sarang nyamuk
  • pidato bahasa jawa tentang DBD
  • pidato bahasa jawa dengan tema demam berdarah
  • pidato bahasa hawa tentang penyakit demam berdaraha
  • pidato b jawa cara pembasmian nyaumuk db
  • pemberantasan sarang nyamuk memakai bahasa jawa
  • mbratas nyamuk Dp pakai bhs jawa
  • sesorah tentang nyamuk
loading...

Leave a Reply