Pidato Sunda : Miara Lingkungan

Miara Lingkungan

Assalamualaikum warakhmatullahi wabarakaatuh !

Salam Sejahtera

Mula-mula kuring hayang ngedalkeun hatur nuhun ka ibu guru sarta kabh rncang kuring anu geus mr kasempetan kuring pikeun pidato dina beurang ieu, ngeunaan miara lingkungan.

Hadirin anu dipihormat, urang nyaho yn global warming nyata masalah anu serius pikeun nagara-nagara anu aya di dunya. Global warming ta lumangsung sabab kagiatan manusa anu bisa ngarusak bumi tempat urang hirup. Global warming nyata pross kanakan suhu rata-rata atmoser, sagara, sarta bumi. Global warming ieu ngabogaan akibat anu picilakaeun pikeun kahirupan makhluk hirup, saperti: suhu hawa ngaronjat di luhur rata-rata, mindengna lumangsung cuaca anu henteu menentu saperti ayeuna ieu, parobahan iklim, jst. Global warming ta akibat ti fk imah kaca, kebakaran leuweung, jst.


Pamarntah geus ngalaksanakeun usaha pikeun nyegah global warming, saperti: ngalakukeun reboisasi, ngahulag pangwangunan gedong anu mak kaca kaleuleuwihan, penanaman sarbu tangkal, nyieun taman kota, jst. Henteu ngan di Indonsia tapi nagara-nagara di dunya geus ngalakukeun usaha panyegahan global warming.

Pancn urang minangka pelajar kudu miara lingkungan ambh global warming henteu ngancem mahluk hirup anu aya di bumi ieu. Urang bisa ngalakonan tindakan leutik tapi boga pangaruh ged, saperti: urang miceun runtah dina tempatna, melak tangkal di pakarangan kelas, nyokot runtah anu ambacak, jst.


Hadirin anu dipihormat, ku sabab ta miara lingkungan kacida penting sakali ambh anakincu jaga urang engk bisa ngarasakeun ndahna hirup di dunya ieu sarta bumi urang tetep lestari. Amin!

Hayu urang mimitian miara lingkungan ayeuna saperti melak tangkal pikeun hiji urang!

Wassalamualaikum Warakhmatullahi wabarakaatuh !

Nama: Idhar Tio Atmaja

Kelas: 94

No abs: 19

Incoming search terms:

  • pidato bahasa sunda tentang lingkungan
  • biantara bahasa sunda tentang lingkungan
  • contoh biantara bahasa sunda tentang lingkungan
  • Miara kabersihan lingkungan
  • biantara bahasa sunda tentang kebersihan
  • pidato sunda tentang lingkungan
  • pidato bahasa sunda tentang lingkungan hidup
  • pidato bahasa sunda tentang kebersihan sekolah
  • pidato sunda lingkungan
  • contoh biantara miara lingkungan
loading...

Leave a Reply