Pidato Kemerdekaan Bahasa Indramayu

PIDATO KEMERDEKAAN

Assalamualaikum Wr. Wb.

Sederek sedaya, dinten niki kita ngerayaaken kemerdekaan Bangsa Indonesia ingkang kaping pitung puluh tahun, tanggal 17 Agustus 2015.

Kita sedaya kedah bersyukur lan ngisi kemerdekaan kalian kegiatan positip. Supados meriah hampir teng seluruh pelosok nusantara ngawontenaken lomba lomba, misalipun panjat pinang, balap karung, lan sanesipun. Dilandasi semangat proklamasi, kula ngajak rencang sedaya supados teras belajar kalian sungguh-sungguh kangge ngelanjutaken perjuangan para pahlawan ingkang sampun berhasil merebut kemerdekaan saking kaum penjajah.

Selajengipun kita doaken supados para pahlawan diterima disisi Allah SWT. Amin.

Cekap semanten pidato kula, nyuwun agungipun pangapunten bilih wonten kelepatan. Bilahitofiq walhidayah Wassalamualaikum Wr. Wb.

Nama : Muh. Faqih Ismail

Kelas : 9G