Pidato Sunda : Dina Munggaran Cariosan, Hayu Urang Sadayana

Assalamualaykum Warahmatullah Wabarakatuh

Dina munggaran cariosan, hayu urang sadayana manjatkeun puja sarta syukur urang ka hadirat Gusti Allah Subhanallahu wa taala.

Tema nu ku simkuring dicandak dina kasempetan ayeuna nyata soal kanakalan remaja.

Guru-guru sareng rerencangan sadayana anu kusimkuring dipikacinta, kanakalan barudak di era modern ayeuna atos jauh tina watesna, sok tinggal seeur ayena murang kalih keneh yuswana tos pada ngaroko, mabok, kana narkoba jeung sajabana. Teras seeur kalibat kana masalah-masalah kriminal, saperti tawuran anu saeustuna tos diannggap bariasa ku budak-budak sakola ayeuna. Ku ayana teknologi saperti internet anu kuduna dipake keur media keur ngadidik eh malah disalah gunakeun.

Mun kusimkuring diperhatikeun kanakalan remaja teh biasana disebabkeun ku:

Kirangna perhatian tipara sepuh murid

Kirang pangawasan ti sepuh murid

Kirangna kanyaah ti sepeuh murid

Pergaulanna terlalu dibebaskeun kamurang kalihna

Nya dina kasempetan ayeuna simkuring masihan saran ka diri simkuring nyalira sareng ka rerencangan tong sampe salah milarian rencang meh urang teu terjerumus kana pergaulan anu dicarioskeun diluhur tadi.

Munggas cariosan simkuring ngahaturkeun nuhun ka guru sadayana sareng rerencangan sadayana kana perhatosanna.

Assalamualaykum Warahmatullah Wabarakatuh

Leave a Reply